BANDIRMA TARİFİ
( yöresel) Malzemeler: 10-15 adet köy yufkası, 1 adet bütün tavuk veya hindi ( yağlı), 250 gr tereyağı, tuz, karabiber.Yapılışı: Tavuğu bol suyla haşlayalım ve suyunu bir kenara alalım. Yufkaları kendi içinde dürüp, bir parmak uzunluğunda keselim. Tavuk suyuna tereyağının yarısını katıp, ısıtalım. Kestigimiz yufkalarin herbirini bu tavuk suyuna tek tek bandiralim. Bu arada tavuk suyunun altı ateşte olmalı ki soğumasın. Barındırdığımız yufkalari yuvarlak bir tepsiye dönerli bir biçimde dizelim. Kalan tavuk suyunu da yufkalarin üzerlerine döküp kizdirdigimiz tereyağını yufkalarin üstünden gezdirelim. Tepsinin kenarlarına didiklenmiş tavuk eti koyup karabiber serpelim ve sıcak servis edelim.AFİYET OLSUN...
( yöresel) Malzemeler: 10-15 adet köy yufkası, 1 adet bütün tavuk veya hindi ( yağlı), 250 gr tereyağı, tuz, karabiber.Yapılışı: Tavuğu bol suyla haşlayalım ve suyunu bir kenara alalım. Yufkaları kendi içinde dürüp, bir parmak uzunluğunda keselim. Tavuk suyuna tereyağının yarısını katıp, ısıtalım. Kestigimiz yufkalarin herbirini bu tavuk suyuna tek tek bandiralim. Bu arada tavuk suyunun altı ateşte olmalı ki soğumasın. Barındırdığımız yufkalari yuvarlak bir tepsiye dönerli bir biçimde dizelim. Kalan tavuk suyunu da yufkalarin üzerlerine döküp kizdirdigimiz tereyağını yufkalarin üstünden gezdirelim. Tepsinin kenarlarına didiklenmiş tavuk eti koyup karabiber serpelim ve sıcak servis edelim.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder