5 Aralık 2015 Cumartesi

Adı Paça fakat sakatatla hiçbir ilgisi bulunmayan Kastamonu yöresine ait bir lezzet. DONDUMA PAÇA TARİFİ 
Malzemeler: 6 adet orta boy haşlanmış, ezilmiş patates, 2 su br.yoğurt, 2 adet yumurta, 3 yemek kaşığı nişasta, 5 diş dövülmüş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu. Tepsiyi yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı. Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı salça.YAPILIŞI: Bütün malzemeleri derin bir kapta karıştıralım. Tereyağını kızdırıp, orta boy bir tepsiye dökelim. Hazırladığımız harcı tepsiye yayalım. Sıvı yağı ve salçayı hafif kavurup, üzerine sürelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilelim. İmkanınız varsa sizde bizim gibi kuzine de pişirebilirsiniz. Sıcak servis edin. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder