5 Aralık 2015 Cumartesi

Üzümlü kek tarifi
Malzemeler: 1 su bardağı kuru üzüm, 2 yumurta, 1,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1,5 paket kabartma tozu, 3,5 su bardağı un. Yapılışı: Derin bir çırpma kabında, yumurta ve şekeri homojen bir görüntü alıncaya kadar iyice çırpalım. Daha sonra sütü ve sıvı yağı ilave edip bir sürede bu şekilde çırpalım. Unu mümkünse eleyerek, karışımın üstüne döküp, kabartma tozu ve vanilini ilave edelim ve tekrar çırpalım. Kuru üzümü kek hamuruna en son ilave ederek çok kısa bir süre tahta kaşıkla karıştırıp, 150 derece fırında 30- 35 dk pişirelim. Kürdan testi yaparak fırından çıkartıp, soğuttuğumuz kekin üzerine pudra şekeri eleyip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder