20 Aralık 2015 Pazar

İÇLİ KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER:
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur,
2 su bardağı sıcak su,
1,5 su bardağı irmik,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Tuz, kırmızıbiber, karabiber.
İÇ HARCI İÇİN;
300 gr kıyma,
1 çay bardağı sıvı yağ,
3 orta boy soğan ( ince kıyılmış)
Birer tatlı kaşığı biber ve domates salçası,
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızıbiber. HEPSİ  KAVRULACAK.
YAPILIŞI:  Bulguru sıcak suyla ıslatıp bir süre şişmesi için bekletelim. Şişen bulgurun üzerine kalan hamur malzemelerini ekleyip, iyice yoğuralım.
Bu arada derin bir tencerenin yarısından fazlasını suyla doldurup kaynaması için ocağa alalım. Yoğurduğumuz hamurdan cevizden az büyük parçalar kopartıp yuvarlayalım ve elimizi su yardımıyla ıslatarak içini oyalım. Hazırladığımız iç harcından birer yemek kaşığı içlerine doldurup kapatalım. Kaynayan suya köftelerimizi atıp 10 dak. kadar kaynatıp süzgece alalım. Dilerseniz haşanmış olarak, dilerseniz köftelerin suyu iyice akınca bir kısmını kızartarak tüketebilirsiniz. Sıcak servis edelim afiyet olsun…








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder