HAŞHAŞLI ÇİÇEK ÇÖREK
Malzemeler: 300 gr un,1 çay br.süt,1 paket maya,2 yumurta( birinin sarısı üzeri için) yarım çay br.sıvı yağ,tuz,3 yemek kaşığı şeker.İçine sürmek icin 5 yemek kaşığı yumuşak ezilmiş haşhaş.YAPILIŞI: Unun ortasını açıp bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak ve ele yapismayan bir hamur elde edin ve 30 dk.dinlenmeye bırakın.Bu hamuru 4 eşit parçaya ayırıp her bir parçasını açalım ve eşit büyüklukte olması için bir tabak yardımıyla kenarlarını keselim.Açmis olduğumuz bu hamurları aralarına hashasi sürüp üst üste dizelim en ustune birşey sürmeden tam ortasına bir su bardağı koyup kenarlarini üçgen şeklinde 16 eşit parça keselim ve bu parçaları resimde görüldüğü gibi kenarlarini ikişer ikişer burgu yapıp kiviralim çiçek şekli olusunca yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pisirelim.
Malzemeler: 300 gr un,1 çay br.süt,1 paket maya,2 yumurta( birinin sarısı üzeri için) yarım çay br.sıvı yağ,tuz,3 yemek kaşığı şeker.İçine sürmek icin 5 yemek kaşığı yumuşak ezilmiş haşhaş.YAPILIŞI: Unun ortasını açıp bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak ve ele yapismayan bir hamur elde edin ve 30 dk.dinlenmeye bırakın.Bu hamuru 4 eşit parçaya ayırıp her bir parçasını açalım ve eşit büyüklukte olması için bir tabak yardımıyla kenarlarını keselim.Açmis olduğumuz bu hamurları aralarına hashasi sürüp üst üste dizelim en ustune birşey sürmeden tam ortasına bir su bardağı koyup kenarlarini üçgen şeklinde 16 eşit parça keselim ve bu parçaları resimde görüldüğü gibi kenarlarini ikişer ikişer burgu yapıp kiviralim çiçek şekli olusunca yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pisirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder