BU KEKE ÇOCUKLAR BAYILDI... MUZLU KEK TARİFİ
Malzemeler:
Keki için; 2 adet ezilmiş muz, 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker, 3 yada 3,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.
Üzeri için; 1 paket muzlu puding veya muzlu krema, 1 paket kremşanti, pudingi hazırlamak için süt (paket üzerindeki ölçü miktarınca) 1 çay bardağı süt kermşanti için. YAPILIŞI: Yumurta ve şeker köpürüp, krema kıvamı alıncaya kadar çırpılır. Daha sonra muz hariç diğer malzemeler eklenip, tekrar çırpılır. En son olarak hamura ezilmiş muzları da ilave edip, tahta kaşıkla karıştırılarak hamura karışması sağlanır. Küçük boyda borcam tepsiye hamur dökülerek 150 derece fırında 30-35 dk pişirilir. Üzerindeki ölçüler doğrultusunda hazırladığınız pudingin içine kremşanti ve 1 çay bardağı süt ilave edilerek iyice karıştırılır. Elde ettiğimiz kremayı soğuyan kekin üzerine döküp, istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
Keki için; 2 adet ezilmiş muz, 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker, 3 yada 3,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.
Üzeri için; 1 paket muzlu puding veya muzlu krema, 1 paket kremşanti, pudingi hazırlamak için süt (paket üzerindeki ölçü miktarınca) 1 çay bardağı süt kermşanti için. YAPILIŞI: Yumurta ve şeker köpürüp, krema kıvamı alıncaya kadar çırpılır. Daha sonra muz hariç diğer malzemeler eklenip, tekrar çırpılır. En son olarak hamura ezilmiş muzları da ilave edip, tahta kaşıkla karıştırılarak hamura karışması sağlanır. Küçük boyda borcam tepsiye hamur dökülerek 150 derece fırında 30-35 dk pişirilir. Üzerindeki ölçüler doğrultusunda hazırladığınız pudingin içine kremşanti ve 1 çay bardağı süt ilave edilerek iyice karıştırılır. Elde ettiğimiz kremayı soğuyan kekin üzerine döküp, istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder