Dün 15 dk hazırladığım nefis kıymalı böreklerim. Hem kolay olması hemde el açması tadında lezzetli olması bu tarifin çok tutulmasına neden oluyor mutlaka deneyin. YUFKADAN KOLAY KIYMALI BÖREK TARİFİ
Malzemeler: iç harcı için; 300 gr kıyma, 3 baş soğan, bir tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz, baharatlar,1 su bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı süt. 5 yaprak taze yufka.
Yapılışı: soğanları ince ince doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte biraz kavuralım daha sonra kıymayı ilave edip, bir sürede bu şekilde kavurup salça ve baharatları ilave edelim. Yufakayı önce düz bir şekilde tezgaha serelim daha sonra fotoda göründüğü gibi yufkayı yarım ay şeklinde ikiye katlayıp, bu katladığımız bölgeye yoğurt ve süt karışımından sürelim. İç harcının bir kısmını yayıp rula yapalım ve kendi içinde katlayıp tepsiye dizelim. Üzerlerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürüp önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızara denk pişirelim ve sıcak olarak servis edelim. AFİYET OLSUN...
Malzemeler: iç harcı için; 300 gr kıyma, 3 baş soğan, bir tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz, baharatlar,1 su bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı süt. 5 yaprak taze yufka.
Yapılışı: soğanları ince ince doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte biraz kavuralım daha sonra kıymayı ilave edip, bir sürede bu şekilde kavurup salça ve baharatları ilave edelim. Yufakayı önce düz bir şekilde tezgaha serelim daha sonra fotoda göründüğü gibi yufkayı yarım ay şeklinde ikiye katlayıp, bu katladığımız bölgeye yoğurt ve süt karışımından sürelim. İç harcının bir kısmını yayıp rula yapalım ve kendi içinde katlayıp tepsiye dizelim. Üzerlerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürüp önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızara denk pişirelim ve sıcak olarak servis edelim. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder