ETLİ EKMEK Malzemeler:
Hamuru için; 1 kg un, 3 su br.su, 1 tatlı kaşığı tuz. iç harcı için; 500 gr kıyma, 1 küçük baş rendelenmiş soğan, baharat, 1 yumurta, yarım demet maydanoz, bir tutam tuz, 1 tatlı kaşığı salça, 1 su br su. Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağ.
YAPILIŞI: Hamuru yoğurup bir kenarda bekletelim.( Hamur ele yapışsın.)Daha sonra iç harcı malzemelerini çiğ olarak derince bir kapta karıştıralım. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayalım. Her bir bezeyi istediğimiz ölçüde açıp içine harçtan bir miktar koyup üzerini kapatalım. Kızgın tavada veya saç ta arkalı önlü pişirip üzerini tereyağ ile yağlayalım. AFİYET OLSUN...
Hamuru için; 1 kg un, 3 su br.su, 1 tatlı kaşığı tuz. iç harcı için; 500 gr kıyma, 1 küçük baş rendelenmiş soğan, baharat, 1 yumurta, yarım demet maydanoz, bir tutam tuz, 1 tatlı kaşığı salça, 1 su br su. Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağ.
YAPILIŞI: Hamuru yoğurup bir kenarda bekletelim.( Hamur ele yapışsın.)Daha sonra iç harcı malzemelerini çiğ olarak derince bir kapta karıştıralım. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayalım. Her bir bezeyi istediğimiz ölçüde açıp içine harçtan bir miktar koyup üzerini kapatalım. Kızgın tavada veya saç ta arkalı önlü pişirip üzerini tereyağ ile yağlayalım. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder