5 Aralık 2015 Cumartesi

 GÜLLAÇ TARİFİ
10 su bardağı sütü tencereye koyalım. İçine 1,5 subardağı şeker ve 2 yemek kaşığı gül suyu ilave edip şeker eriyene kadar ocakta sütü ısıtalım.(sütü kaynatmıyoruz şeker eriyene kadar ocakta tutuyoruz) Soğuğa yakın olana kadar sütü bekletelim. Bir kasenin içine 2 subardağı hindistancevizi ve 1subardağı pudra şekerini karıştıralım. Ceviz ve fındığı iri olacak şekilde kıralım. Tepsimize bir adet güllaç koyalım. Üzerine ılınmış olan süttten ve hindistancevizli karışımdan gezdirelim. Dört kat olana kadar bu işleme devam edelim. Dördüncü katın üzerine süt ve hindistancevizinden sonra ceviz ve fındık kırıklarını ilave edelim. Daha sonnra güllaçlar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Kalan sütü de güllaçların üzerine gezdirelem. Kiraz, fındık, ceviz vede antep fıstığı ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder