ÇİKOLATA SOSLU BROWNİ
Malzemeler: 3 adet yumurta, 2,5 su br.şeker, 1 çay br. sıvı yağ, 2,5 su br. süt, 3 su br. un, 2 yemek kaşığı kako, 1 paket kabartma tozu, çikolata parçaları. Üzeri için krem çikolata veya eritilmiş çikolata. Yapılışı: Süt, 2 su br. Şeker, sıvı yağ, kako iyice çarpılır. Bu karişımdan 1 su br. alınıp, piştiğinde kekin üzerine dökmek için bir kenara alınır. Ayrı bir kapta yumurta ve kalan şeker iyice çarpılır ve kakolu karışıma dökülür. Un ve kabartma tozu ekleyip tekrar çarpılır. Orta büyüklükteki bir tepsiye karışımı döküp üzerine kırılmış çikolata paçaları koyulur ve 150 derece fırında yarım saat pisirilir. Pişen kek 5 dk dinlendikten sonra kesilip önceden ayırdığımız karışım üzerine dökülür ve iyice ıslanması sağlanır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan keke çikolata kreması dökülüp servis edilir.
Malzemeler: 3 adet yumurta, 2,5 su br.şeker, 1 çay br. sıvı yağ, 2,5 su br. süt, 3 su br. un, 2 yemek kaşığı kako, 1 paket kabartma tozu, çikolata parçaları. Üzeri için krem çikolata veya eritilmiş çikolata. Yapılışı: Süt, 2 su br. Şeker, sıvı yağ, kako iyice çarpılır. Bu karişımdan 1 su br. alınıp, piştiğinde kekin üzerine dökmek için bir kenara alınır. Ayrı bir kapta yumurta ve kalan şeker iyice çarpılır ve kakolu karışıma dökülür. Un ve kabartma tozu ekleyip tekrar çarpılır. Orta büyüklükteki bir tepsiye karışımı döküp üzerine kırılmış çikolata paçaları koyulur ve 150 derece fırında yarım saat pisirilir. Pişen kek 5 dk dinlendikten sonra kesilip önceden ayırdığımız karışım üzerine dökülür ve iyice ıslanması sağlanır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan keke çikolata kreması dökülüp servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder