KASTAMONU HAMUR KARIŞTIRMASI (malak,köle helvası)
MALZEMELER: 2 kilo su, aldığı kadar un, 500 gr tereyağı, 2 yemek kaşığı tuz, ŞURUBU İÇİN; 2 su bardağı toz şeker, 1 kase ceviz içi (arzuya göre) Yapılışı;
Tuzu ve suyu birlikte 10 dakika kaynatıp, kaynayan suya yavaş yavaş unu ekleyelim. Aynı zamanda da bir oklava yardımıyla, hamurun topaklanmasını önlemek için sürekli karıştıralım. ( 2 kişi yaparsa daha kolay olur.)Unu suya iyice yedirdikten sonra ateşten alıp, kuvvet alacak zemine koyarak ağaç kepçeyle ezerek karıştırıp,tekrar ateşe göstererek birkaç defa çevirelim. Hamur kıvamına geldiğinde kendini tencereden toplar. Böylece pişme işi tamamlanır. Kızdırılmış tereyağına batırıp çıkarttığımız yemek kaşığı ile hamur tek tek çıkarılıp, şekil verilir. Kalan tereyağı da hamurun üstünden gezdirilir. Üzerine şeker şurubu, ceviz veya pekmez dökerek servis edilir. AFİYET OLSUN...
MALZEMELER: 2 kilo su, aldığı kadar un, 500 gr tereyağı, 2 yemek kaşığı tuz, ŞURUBU İÇİN; 2 su bardağı toz şeker, 1 kase ceviz içi (arzuya göre) Yapılışı;
Tuzu ve suyu birlikte 10 dakika kaynatıp, kaynayan suya yavaş yavaş unu ekleyelim. Aynı zamanda da bir oklava yardımıyla, hamurun topaklanmasını önlemek için sürekli karıştıralım. ( 2 kişi yaparsa daha kolay olur.)Unu suya iyice yedirdikten sonra ateşten alıp, kuvvet alacak zemine koyarak ağaç kepçeyle ezerek karıştırıp,tekrar ateşe göstererek birkaç defa çevirelim. Hamur kıvamına geldiğinde kendini tencereden toplar. Böylece pişme işi tamamlanır. Kızdırılmış tereyağına batırıp çıkarttığımız yemek kaşığı ile hamur tek tek çıkarılıp, şekil verilir. Kalan tereyağı da hamurun üstünden gezdirilir. Üzerine şeker şurubu, ceviz veya pekmez dökerek servis edilir. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder