7 Şubat 2016 Pazar

SADACE GÖRÜNTÜSÜ İLE DEĞİL LEZZETİ İLE DE İÇİNİZİ ISITACAK BİR TARİFE HOŞGELDİNİZ :)
SULU KÖFTE YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER:
3 orta boy küp küp doğranmış patates,
1 baş ince doğranmış kuru soğan,
1 adet küp doğranmış havuç,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
4-5 su bardağı su.
Köftesi için;
250 gr kıyma,
3 dilim rondodan geçirilmiş bayat ekmek içi,
3 diş dövülmüş sarımsak,
1 adet yumurta,
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz,
Tuz ve baharat.
Kızarmak için biraz sıvıyağ,
Az un.
YAPILIŞI:
Zeytinyağını ve soğanları uygun bir tencereye alıp bir süre orta ateşte kavuralım. Daha sonra salçaları ilave edip bir süre de bu şekilde kavurup patatesleri ve havuçları ekleyelim, bir iki karıştırıp tuz ile birlikte suyunu koyup orta ateşte pişmeye bırakalım. Yemeğimiz bu şekilde pişerken bizde köftelerimizi hazırlayalım. Bunun için, derin bir kaba kıyma, yumurta, ekmek içi, sarımsak,maydanoz, tuz ve baharatları alıp iyice yoğuralım. Köfte hamurunu bilye şeklinde elimizde tek tek yuvarlayıp, kızartırken birbirlerine yapışmalarını önlemek amacıyla hafif un serptiğimiz tepsiye koyalım. Ve köftelermizi iyice tepside sallayalım un bulaşsın. Kızgın yağda hafif kızartıp köftelerimizi kaynamakta olan pata

tes yemeğimizin içine boşaltalım ve bir süre de bu şekilde kaynatıp ılık olarak servis edelim. AFİYET OLSUN…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder