KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ
Malzemeler:
Hamuru için;
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı yoğurt,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
1,5 yemek kaşığı sirke,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un (2-3 su bardağı olabilir)
Az tuz.
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker,
4,5 su bardağı su,
Yarım limon suyu.
İçi için;
Yaklaşık 400 gr dövülmüş ceviz içi.
Üzeri için;
250 gr tereyağ veya 1 paket margarin.
Hamuru açmak için;
1-2 paket buğday ya da mısır nişastası.
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini karıştırıp hamur kulak memesi kıvamına
gelene kadar yoğuralım ve 5 dak. dinlenmesi için bekletelim. Hamurdan ceviz
büyüklüğünden parçalar kopartıp 45 adet küçük beze yuvarlayalım. 15 adet bezeyi
çay tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına nişasta sürelim ve üst üste dizip merdane
yardımıyla tepsimizin ebatına uygun bir şekilde büyütelim. Hamuru açarken
kesinlikle un kullanmayın gerektiği yerde nişasta kullanın. Birinci yufkamızı
tepsiye koyup üzerini ceviz ile kapatalım. Aynı şekilde 15 adet bezeyi de bu
şekilde yapıp tepsiye koyalım ve onunda üstünü kalan cevizle kapatalım. En son
elimizde kalan 15 bezeye de aynı işlemi yaptıktan sonra, düzgün bir şekilde
baklavamızı keselim. Tereyağını eritip üzerinde biriken köpükleri atalım ve
sıcak bir şekilde tereyağını baklavalarımızın üstüne eşit miktarlarda dökelim.
Önceden ısıttığımız 160 derece fırında güzelce pişirelim. Şerbet malzemelerini
karıştırıp 1-2 taşım kaynatalım ve hafif
ılımaya bırakalım. Pişen baklavamızı soğuğa yakın ılıklıkta hazırladığımız
şerbetin ise sıcağa yakın ılıklıkta olması gerekir bu şekilde ikili buluşturup
, en az 4 saat dinlenip tatlının şerbeti çekmesi beklenir. Ve soğuk olarak
ikram edilir. AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder