5 Şubat 2016 Cuma

KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ
Malzemeler:
Hamuru için;
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı yoğurt,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
1,5 yemek kaşığı sirke,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un (2-3 su bardağı olabilir)
Az tuz.
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker,
4,5 su bardağı su,
Yarım limon suyu.
İçi için;
Yaklaşık 400 gr dövülmüş ceviz içi.
Üzeri için;
250 gr tereyağ veya 1 paket margarin.
Hamuru açmak için;
1-2 paket buğday ya da mısır nişastası.
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini karıştırıp hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım ve 5 dak. dinlenmesi için bekletelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopartıp 45 adet küçük beze yuvarlayalım. 15 adet bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına nişasta sürelim ve üst üste dizip merdane yardımıyla tepsimizin ebatına uygun bir şekilde büyütelim. Hamuru açarken kesinlikle un kullanmayın gerektiği yerde nişasta kullanın. Birinci yufkamızı tepsiye koyup üzerini ceviz ile kapatalım. Aynı şekilde 15 adet bezeyi de bu şekilde yapıp tepsiye koyalım ve onunda üstünü kalan cevizle kapatalım. En son elimizde kalan 15 bezeye de aynı işlemi yaptıktan sonra, düzgün bir şekilde baklavamızı keselim. Tereyağını eritip üzerinde biriken köpükleri atalım ve sıcak bir şekilde tereyağını baklavalarımızın üstüne eşit miktarlarda dökelim. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında güzelce pişirelim. Şerbet malzemelerini karıştırıp 1-2 taşım kaynatalım ve hafif  ılımaya bırakalım. Pişen baklavamızı soğuğa yakın ılıklıkta hazırladığımız şerbetin ise sıcağa yakın ılıklıkta olması gerekir bu şekilde ikili buluşturup , en az 4 saat dinlenip tatlının şerbeti çekmesi beklenir. Ve soğuk olarak ikram edilir. AFİYET OLSUN…








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder